Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

2.4.2011

Oznam : Na Veľkú noc slúžime v zbore - nedeľa, dopoludnie...Máme scénku ,pesničky a svedectvá a VY - ktorí máte svedectvá sa nahláste Pepovi . Ďakujem za pozornosť :D a teraz k téme.

Vždy príde čas, keď sa naša skala rozhodne zakročiť a dopriať naším ušiam blažený zvuk jeho hlasu, aby nám zvestoval, čo, mu ako vedúcemu mládeže, prichodilo na um, že potrebujeme počuť. I teraz nastal ten čas, keď sa nad nami Peter zľutoval, nedokázaujúc sa viac dívať na to, ako natŕčame uši, ale neprichodí k nám to, čo potrebujeme počuť. A tak sa chopil slova.

Lukáš 19/ 1-10- príbeh o Zacheovi a o tom ako vyliezol na strom, aby uvidel Ježiša. Pre čo najlepšiu ilustráciu odporúčam pri čítaní tohoto článku psolurpacovať s daným textom.

Tento jednoduchý príbeh, je pre nás často až taký jednoduchý, že sa mu nepozrieme na korienok. Tak si ho teda pekne porozprávajme. Zacheus znamená z hebrejčiny čistý, a ako vieme, v tom čase každé meno niečo znamenalo pre jeho vlastníka. Zacheus bol mýtnik, nie veľmi obľúbený ľuďmi pre jeho prácu a už vôbec nie obľúbený Židmi. Peniaze vyberal pre Rimanov, darilo sa mu a mal všetko ,čo chcel. Napriek tomu, mu niečo chýbalo. Napriek tomu, chcel uvidieť Ježiša a to dokonca veľmi. Neodradilo ho od toho nič, ani spoločnosť, ani jeho výška, nič. Vyšiel Ježišovi v ústrety a ten vedel, čo s ním má robiť. Hneď ho našiel, na figovníku a ostal u neho napriek pohoršeniu ostatných.

My, dnes, máme väčšinou nie len to, čo potrebujeme, ale aj to, po čom túžime. Tak ako Zacheus. A jemu predsa len niečo chýbalo, tak ako aj nám niečo chýba. On túžil po Bohu a to by sme aj my mali. Je naším Stvoriteľom, Otcom. Môžeme však aj túžiť, lenže často preto nič nerobíme, ohraničujeme svoju túžbu, alebo na to jednoducho kašleme. stane sa však aj, že prídu komplikácie - napr Zacheus bol malý a vyzeralo to, že kvôli tomu Ježiša nikdy neuvidí. Nezatavilo ho to však.
Vyliezol na figovník a bolo mu jedno, čo o ňom myslia ostatní.

Nenechajme sa zastaviť komplikáciami. Nenechajme sa zastaviť ničím. Chceme poznať Ježiša, tak to spravme. Zacheus chcel a konal. A Ježiš ho našiel. Boh presne vie, na ktorom figovníku nás má čakať, a čaká, je na nás, či sa odvážime a vylezieme naň.

Nemiesto toho, aby sme chceli vyliezť na strom sa nám však stáva dokonca, to, že sme ako ten dav- reptáme, bojíme sa toho, čo sa vymyká nášmu normálu. Odvážme sa teda - "...a spása dnes prišla do tvojho domu."

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára