Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

19.3.2011

Na tejto mládeži nám poslúžil náš milovaný pán kazateľ (ktorému by už konečne mohlo dojsť, kto mu počmáral bránu :D) Maťo Tobák. Mali sme aj cennú návštevu hurbanovsko-novozámockú- prišli Eva Kurucová, Dária a Andrej K. :). Snáď sa cítili dobre .
Maťo si vybral tému, ktorá je vždy aktuálna a ktorá hovorí o činnosti, ktorá by nám mala byť samozrejmá a praktizovaná každý deň, každú chvíľu - teda ak sa nám to aj nie vždy darí, aspoň si uvedomujme, že by to tak bolo najlepšie, pre NÁS.
Chodenie s Duchom Svätým
Zatiaľ, čo my mládežníci, keď slúžime, vyberieme si tému a potom hľadáme veršíky o 106 a potom pri jednej téme ich použijeme 1356, Maťo to spravil pekne kazateľsky- vybral si 1 veršík a k nemu rečnil celý čas (samozrejme on s jeho profesiou je schopný hocikedy k téme vymenoať ďalších 10 veršíkov) .
Tým jedným veršíkom je 16. verš z 5. kapitoly listu Galatským - "Žite teda podľa Ducha a nebudete konať podľa tela."
Život kresťana je niekedy , ako povedal Maťo, ako lietanie v hmle. Sem-tam stratíme smer a sami by me sa k cieľu nedostali, potrebujeme pomoc z navigačnej veže (kto nechápe poproste o radu Jakuba Sopka, on sa rozumie do leteckých záležitostí a môže vám vysvetliť, čo je lietadlo a čo je letecká veža :D). Najlepšou cestou je však mať navigačný systém, ktorý nám určuje cestu, upravuje rýchlosť, garantuje, že prídeme na správne miesto. TO je pre nád Duch Svätý.

Navigačné systémy sú 2 - náš a Duch Svätý. To kám nás dovedie ten náš, to asi ani nestojí za zmienku :D
Navigačný systém D. Svätého,a lebo čo je to vedenie D.S. ???
Predvedieme to opäť na jednoduchom príklade - D.S. je rušeň a my sme vozne ( to musíte pochopiť, lebo na vlaky a lokomotívy zatiaľ nemáme žiadneho odborníka). Pointa je teda jednoduchá- musíme dovoliť D.S. aby nás viedol. Len tak vieme prinášať ovocie D.S.

Aby sme chodili, nemôžeme stáť na jednom mieste a točiť sa dookola, musíme si na to zvyknúť a udržať sa na nohách. Takéto chodenie nám poriadne zlepší zdravie a uzdravenie je vždy potrebné, uzdravenie je najúčinnejšie, keď sa vzďaľujeme od starého miesta - keď odpustíme staré veci a dávame priestor novým, aby zamestnávali našu myseľ.
Nezľaknime sa, keď prídu omyly, čítať D.S. je pre nás nie ľahké, často si niečo vysvetlíme zle a potom do ide raz dole a raz hore.
Ale tak to je - chodenie s Duchom Svätým je aj o vyznváaní hriechov a omylov. Často nevieme, čo ej pred nami, ale to neznamená, že máme zastať, nesmieme - život vo viere je predsa o dôvere.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára