Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Mačka, mačka. Pes, pes (Mládežnícke leto 2016 ♥)

Tento rok cez leto neboli stretnutia mládeže pravidelné, bohužiaľ bola väčšina ľudí veľmi rozlietaná. 
Napriek tomu bolo pár epických stretov, tak si aspoň pár z nich pripomeňme predtým, ako sa rozbehne školský rok. 

Mládežnícka opekačka 3.9. (Návšteva Anetiných a Tamariných zverov)

Intelektuálno-klobásková spoločnosť mládežníkov sa na Jókaiho ulici zabávala robením ohníka, mojkaním domácich zverov (mačiek a psa Ytongy) a hraním sa populárno - náučnej hry Slovensko, v ktorej bodovali : Stano, Patrik, Masťo, Aneta, Ema, Ľudi, Tamara a ďalší....



Kemp mládeže BJB 2016 (Alebo: „Čo je to veľké, čo držia tie ruky?“)


Niekoľkí naši mládežníci sa zúčastnili aj klasickej baptistickej konco-letnej záležitosti, zvanej kemp BJB mládeže. Ten sa tento rok odohrával v Hornej Dolnej (geograficky: Nová Lehota).
 Téma kempu bola: Dáš to? Ježiš pozýval Petra, aby chodil po po vode, lebo s vierou dokážeme hory prenášať (a po vode chodiť skúšajte, len ak viete plávať). Treba mať odvahu a vydávať sa na nové veci, ku ktorým nás Boh pozýva. 
Boli pripravené mnohé zaujímavé aktivity ako napr. maľovanie obrazu, crossfit, výroba luku, náramkov, dráma a pod... Nenudil sa asi nikto a ľudia z rôznych mládeží na Slovensku spolu mohli prežívať požehnané chvíle. :) 
Snáď novovytvorené vzťahy budú viesť aj k spoločným mládežiam a návštevám. :) 



Fake mládež 27.8. ( Golfový prúd, Čistota pol života)


Na neoficiálnej letnej mládeži sme sa stretli v Resete, aby sme sa nejakým spôsobom spoločne zabavili pri čaji, pizzi a pagáčikoch. Skončilo to hraním spoločenskej hry activity (niečo ako pantomíma) a zúčastnení si to určite budú dlho pamätať.






Pangalaktický UNO turnaj 29.8.
Na tábore sme si spomenuli, že ešte existuje UNO a koncom leta sme si chceli zopakovať olympijsko-unovskú noc. Tak sme hrali UNO až kým sa nám neminul Tang, miesto na papieri a obojstranná lepiaca páska. Výsledky môžete nájsť tu, tu a tu.

Čočó turnaj v resete (niekedy v strede leta)
Odohral sa aj pangalaktický turnaj v čočó (stolný futbal). Hralo viacero tímov a jeden zvíťazil :D O zábavu bolo postarané. Aj o teplo. (Potrpí si na kvalitné veci: K.........)

Mládežnícky tábor : Rázdiel 2016 (aneb Mladých záchodové príhody a skúsenosti)

Témy
-Maťo T. - pohľad na Ježiša Krista - historická osobnosť, alebo osobný spasiteľ?
              - cena kresťanstva, alebo čo nás stojí byť kresťanmi?
-Filip B. - rozprava o spoločenstve (nie prsteňa, ale veriacich :) )
-Marian B. - o modlitbe (keby sme sa jej venovali tak, ako svojim obľúbeným hobby, snáď by sme už aj hory vedeli prenášať)
-Aneta P. - interaktívna téma: ako by si evanjelizoval/ porozprával evanjelium pomocou náhodných artefaktov (ktoré boli pridelené každej skupine)

Túra
Túra síce nebola mimoriadne náročná, cestička sa však kľukatila cez krásne lesy a lúky. Obedová pauza sa odohrávala na brehu tajchu, v ktorom sa niektorí aj vykúpali :)



Poklad
O poklad bojovali dve družstvá a napriek prvotnému náskoku oba tímy hľadali nakoniec poklad spolu. Trasy pripravovali Peťo a Aneta P., poklad som skrývala ja, takže na záver hľadali dva kompletné tímy. 
V lesoch Lórienu im k pokladu pomohli elfovia, trpaslíci aj ľudia. Po asi 15 min. keď sa oba tímy obšmietali okolo skrytého pokladu sa im podarilo ho odhaliť a spoločne si ho rozdelili. Športový duch bol zachovaný, ale našťastie žiadne konflikty, ani prehnané emócie nevznikli.




Poklad je presne pri Marianových nohách :)


Lokalita + Osadenstvo

Miesto pobytu bolo krásne, lesy pri Ži*ri*ove sú ako lesy z Pána Prsteňov a chata je maximálne luxusná. Je pre menej ľudí, ale nás aj bolo menej, tak rodinne, 16-19, podľa počasia :D Rýchlo sme sa zžili a užívali sme si chutné jedlá, krásne počasie, dobrý program a príjemnú atmosféru.







Najlepší okamih

? Pre mňa asi poklad, boli ste veľmi dobrí pri hľadaní :D V kuchini bola skoro stále sranda a táboráky boli mega. Najlepšie bolo asi hranie hry farár, kaplán kostolník (nožnice), tam sme sa veľa nasmiali na nečakaných veciach. Ale každý má niečo vlastné :)

Najhorší okamih

Keď sme skoro všetci ochoreli, ešteže to bolo v sobotu večer. Alebo raz počas týždňa sme až 3 čakali na wc. Dúfam, že veľmi horšie zážitky neboli :D


Hadrana & Pa3k

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára