Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

24.9.2016 - Maťo Tobák - Teológia prosperity

Posledná mládež bola relatívne dlho pripravovaná. Už o 18:00 sme sa stretli, aby sme niektorí nacvičili chvály, či pripravili projektor, iní, aby sme pripravili občerstvenie (pre telo) a Maťo sa zrejme doma chystal na tému. 

Chválami nás sprevádzal Mačiak, ktorý aj uvádzal mládež, Privítal medzi nami novú dobrovoľníčku Evniku z Ukrajiny, ktorá sa pridala k Natálii, ktorá prišla už na začiatku septembra :) Obe pochádzajú z mesta Vinnitsa, o ktorom nám v máji rozprával Andrej Barkóczi :)

oznamov len toľko, že do budúcej soboty (1,10.) sa môžete nahlasovať ml. tímu, ak chcete kandidovať do mládežníckeho tímu. 8.10. nás čaká svadba o 15:00 vo Svätom Petre, ak by niekto potreboval odvoz, pokojne sa mi ozvite :)

Budúci týždeň má pre nás tému Pali Kováč.


Na mládeži sme vyhodnotili anketu, ktorá bola na blogu, výsledky sa nachádzajú na mládežníckej nástenke .

Maťo Tobák : Teológia prosperity

Maťova téma bola o určitom (nazvime ho laicky hnutím) hnutí ktoré sa vyvinulo medzi kresťanskými cirkvami.


 Vyznávači tohoto smeru myslenia sa považujú za kresťanov a veria, že keď sú vyznávajúcimi kresťanmi, musí sa im dariť - musia byť zdraví a majetní. Všetko môžu dostať, len si to od Boha musia vypýtať. Z toho tiež vyplýva ich ďalší postoj - ak sa mi nedarí, niečo s mojím kresťanským životom nie je s kostolným poriadkom. Buď nie som veriaci, alebo je moja viera veľmi slabá. Spájajú kresťanskú vieru s určitou vierou v ľudský potenciál, čo je typické aj pre hnutie New Age. Vo všetkých prípadoch je vinný človek - keď ochorie, príde o peniaze, alebo sa mu stane niečo nepredvídateľné, je to chyba jeho viery, pretože ak si o niečo pýtaš správne, tak to od Boha musíš dostať. 

O hnutí : najrozšírenejšie je v Afrike, Južnej Amerike, v Ázii, vo všeobecnosti v krajinách 3.sveta. Predstaviteľom je Kenneth E. Hagin.  
Prejavy : predstavy, že moje pozitívne myslenie vyústi v to, že sa moje sny stanú skutočnosťou.
Dôsledky : odmietanie lekárskej starostlivosti, veľké sklamanie sám zo seba 

Podľa princípov Biblie patrí toto "hnutie" do šuflíku s nápisom : modlárstvo. 

"Život človeka nezávisí od jeho rozhojňovania majetku."

"Nič sme si nepriniesli na svet, a nič si z neho ani neodnesieme."

"Nemôžeš slúžiť dvom pánom."

Za týmto celým sa skrýva túžba za bohatstvom a dobrým životom, skrytá za kresťanstvo a vieru v Boha. Biblia nikdy nevraví, že veriacim sa bude iba dariť a nič zlé ich v živote nepostihe. Taktiež nehovorí o tom, že naše túžby a slová sú všemocné. Jedine Božie Slovo je všemocné. 


Na konci mládeže sme si pochutnali na občerstvení, za ktoré ďakujeme Tamare a Romanovi, a potom sme sa zahrali s Anetkou, Patrikom a Stanom super hru : umývanie a odkladanie riadov. Obzvlášť Anetka sa tešila, že sa hráme niečo, čo sa jej páči. Tak ako vždy vo veľkej sále sa hrali chvály :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára