Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Mládežnícky Dom, Sliač 2015


 Tak sme teda dochatovali na mládežnickej chate (, ktorá bola v skutočnosti domom) a priniesli sme si kopu dobrých zážitkov ako napr mávanie vlakom, alebo hromadné čistenie cibulí veľkosti XS na praženicu. 

Osobne sa neviem dočkať fotiek, tak som sem pridala nejaké moje, ktoré som stihla učiniť.

Okrem galaktického zápasu v hre Slovenko - otázky a odpovede (v ktorej sme spoločne zažívali pokoru a sklamanie z minimálneho počtu správne zodpovedaných otázok) sme spoločne zažili prechádzku ku kúpeľom, varenie guláša (varil sa dokonca dvakrát :D), bohoslužby v nedeľu doobeda a diskusiu na tému Duchovné spoločenstvo v nesvadskej mládeži v sobotu večer. 
Na pranier prišli témy ako duchovné dary (kde sa s nami podelili o zážitky Filip, Daniela, Rado, Milan a i.), aktuálne problémy nášho spoločenstva (neúctivé správanie jeden k druhým, odpustenie druhým) - táto téma bude mať aj pokračovanie vo forme navrhnutého riešenia, a vzájomné očisťovanie (Ján 13/4-15). Pre mňa osobne to bol veľmi pozitívny zážitok.  

Na praženicu bolo použitých 42 vajec a 29 cibuliek. 

Nedeľné raňajky pozostávali z 96ks palaciniek, to jest presne 6 palaciniek/osoba.

Hry : Slovensko - otázky a odpovede sa zúčastnilo celkovo 22 osôb z 23 osôb a vyhral tím Klaudi, Laki, Peťo, Marcel,Sekáč.
Ďalšieho kola tej hry sa zúčastnilo 10osôb a vyhral tím Gabča, Stano, Masťo.

Polnočného prednesu Ezopových bájok sa zúčastnilo min. 10 ľudí, z toho 2 dievčatá a 2 dorastenci.


-ak máte nejakú zaujímavú štatistiku, dopíšte ju pokojne do komentárov


Za guláš ďakujeme do veľkej miery kuchynskej čate z Dobrej Nivy, vedenej neohrozeným nesvadským mäsiarom a kuchárom Milanon, ktorý spolupracoval s hlavným majstrom kuchyne Radom a vznikli 2 varianty gulášovice (ani guláš, ani gulášová polievka, ani gulášový odvar z Eat´n ´Meetu).

Pri zakladaní ohňa sa k nám dostali takéto cenné materiály, ktoré poslúžili k výrobe pohroby/pahreby.

Spätnú väzbu môžete vyjadriť tu : dotazník .

1 komentár:

  1. Je badať nárast veľkostí cibúľ (praženica vs. guláš) :D :D :D

    GJ, dobrý článok a dobre bolo!
    m

    OdpovedaťOdstrániť