Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Ema - Kameň úrazu , 7.3.2015

Chvály patrili už klasicky Marvelovi, ktorý pred nimi porozprával príbeh o mužovi, ktorý hádzal hviezdice, ktoré našiel na brehu späť do mora. Aj Rado mal pred chválami príhovor a čítal z Kol. 3/12-koniec kapitoly.

Oznamy :

Chata

Ohľadne oznamov, môžeme sa tešiť na mládežnícku chatu, jej termín sa blíži míľovými krokmi! Tak sa prihlasujte, vyše polovica miest je už obsadená. 

Mládežnícka biblická diskusia

Bohuš mal oznam o jeho túžbe usporiadať mládežnícku biblickú diskusiu na tému : "Musí byť človek kresťan, aby bol spasený?"
Zisťuje predbežný záujem, prihlásiť sa môžete týmto formulárom. Diskusia by sa uskutočnila tak o dva mesiace a v prípade záujmu, tam chce pozvať aj členov staršovstva, alebo aj  ľudí zo zboru, ktorí sa chcú zapojiť. Ako nás informoval, existujú aj názory, že je možné takto dosiahnuť spasenie u Boha, takže každý, koho to zaujíma je na diskusii (ak sa uskutoční) vítaný. Vyjadriť záujem sa dá do konca marca. 


Výstava biblií, 29.3. 2015

O nej nás informoval Maťo, budeme tu mať v kulturáku asi 15 ks bilbií, najstaršia z roku cca 1150 a okrem prezentácií, ktoré budu bežať, bude aj zaujímavá prednáška o bibliách od riaditeľa slovenského Wycliffu. Pomoc mládežníkov bude potrebná, od 10:00 do 18:00 na stráženie kníh, rozprávanie sa s ľuďmi a pod. Všetko sa včas dozvieme :)

Občerstvenie sme robili s Gabčou a prikladám fotku, ako sa ľudia kŕmili nutellou.



(foto, gabča : mayonnaise : it´s good for you!)

Téma 

Téma nebola o paleontológii, ale o viere a o type vlažnosti, ktorý môže viesť k strate viery. Táto téma nebola biblickým výkladom, len mojím pohľadom na okolie. Myšlienky ma priviedli k názoru, že každý z nás má tzv. kameň úrazu - otázku, resp. názor, ktorý je pre neho z nejakých dôvodov veľmi dôležitý a po argumentácii a strate istoty v takejto záležitosti, môže svoju vieru stratiť. Takou otázkou môže byť : existuje Boh? Ako je to presne s evolúciou? Čo s trojjedinosťou? Existuje objektívna pravda? Je svet úplne poznateľný? Každý z nás máme takéto otázky, ale niektoré z nich pre nás môžu znamenať viac.

Na konfere odznela jedna zaujímavá myšlienka a to že, môžeme poznať kresťanské tézy a presvedčenia, ako napr Boh je dobrý, Boh je spravodlivý, Ježiš je cesta,.....ale je rozdiel, či im veríme,alebo či sme prežili, že sú pravdou. Akonáhle niečo "prežijeme" nadobúda to pre nás väčšiu hodnotu, stáva sa to niečím viac, ako len jedným z argumentov. Stáva sa to argumentom, ktorý presvedčil MŇA. 

Mojou výzvou je, aby sme hľadali naše kamene úrazu, skúmali ich a modlili sa za odpovede na ne. Aby, keď sme veriaci, aby sme boli veriaci z presvedčenia a nie z toho, že len nasledujeme ľudí okolo seba (nevedomá vlažnosť).


Kto klope, tomu bude otvorené, kto hľadá, ten nájde. 
Spytujte teda svoju vieru a hľadajte odpovede. Je to celoživotná úloha, a snáď budú niektoré odpovede odhalené ešte skorej, ako po našej smrti. 

Viera nie je hrivna, ktorú máme zakopať pod zem a dúfať, že sa jej nič nestane. Je to niečo živé v nás, môže rásť a mali by sme ju zveľaďovať. 

Viera je niečo, čo ide od nás. Hocičo sa jej stane, neovplyvní to to, čo ide od Boha smerom k nám : 

Lebo som presvedčený, že ani smrť, ani život, ani anjeli, ani kniežatstvá, ani prítomnosť, ani budúcnosť, ani mocnosť, ani vysokosť, ani hlbokosť, ani nijaké iné stvorenstvá nebudú nás môcť odlpčiť od lásky Božej, ktorá je v Kristu Ježiši, našom Pánovi.



Vidíme sa o týždeň!


2 komentáre: