Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Filip, 14.3., Prečo nepočujem Boží hlas?

Priatelia, už len 3 dni nás delia od najlepšieho jarného víkendu, ktorý strávime spolu na mládežníckej chate! Tí, ktorí váhate, neváhajte, miesta sa zaplnili dosť rýchlo :) Nezabudnite na spacák a papučky (aj zubné kefky by neboli odveci) a vidíme sa v piatok poobede! Ak už viete, kedy budete cestovať a nechcete ísť sami, zapíšte sa do dotazníka, nech sa vieme poskupinkovať :) No one´s left behind...

Chvály mal Milan a na zamyslenie prečítal z Marka 4/1-12, s dôrazom na verše 11 a 12. Verím, že sme sa naozaj mali nad čím zamýšľať....Počas priestoru na svedectvá nám Pali K. porozprával o otázkach ohľadom istoty vo večný život a cez Zjavenie nám parafrázoval odpoveď : kajaj sa a vráť sa k prvotnej láske, čiň prvotné skutky. Marvel nám hovoril o výhodách, ktoré poskytuje biblická skupinka a to hlavne o progrese v porozumení randomných biblických veršov. Ak chcete o skupinke vedieť viac, ozvite sa mu.

K oznamom patrí aj ten, že budúci týždeň, keďže sme všetci na chate, mládež u nás v Nesvadoch nebude,


Filip hovoril o verši v Matúšovi 7/7 (všimli ste si, že rád hovorí cez veľmi známe veršíky?) a o tom, prečo niekedy nepočujeme Boží hlas. Dôvodov udal viacero medzi inými argument, že Boh nie je automat, do ktorého "hádžeme mince, aby nám niečo vydal", je živou bytosťou, ktorá sa niekedy jednoducho odmlčí. Z viacerých argumentov by som vybrala ešte ten o "zlom hneve", ktorý nastáva, keď sa s emóciou hnevu vysporiadavame bez Božej prítomnosti (napr agresivitou), pretože pri tomto argumente sme cez verš : hnevajte sa, ale nehrešte, nech Slnko nezapadá nad vaším hnevom, prišli na to, že v krajinách za polárnym kruhom sa na seba ľudia môžu pol roka hnevať a potom zase polrok musia mať hneď všetko vyjasnené a odpustené.

Pre hociaké ďalšie otázky sa pokojne na Filipa obráťte, je ochotný odpovedať :)





Na záver prikladám dva, vami zrejme už videné obrázky,stále však veľmi zaujímavé.

 Prvý, naľavo, je zaujímavou štatistikou na tému, ktorú sme v priebehu polroka už rozoberali a to ako sa kresťania (štatistika pochádza z USA a zahrňuje len opýtaných v tej krajine a predpokladám, len kresťanov) dívajú na Bibliu ako Písmo Božie.
Dúfam, že potrebné základy angličtiny ovládate ak nie, tak v skratke, väčšina opýtaných  je presvedčená, že Biblia je priamo inšpirovaná Bohom a neobsahuje žiadne omyly, aj keď niektoré verše je možné brať symbolicky. 9% opýtaných si nie je istá odpoveďou na túto otázku :) Ďalší je plagát so zaujímavými štatistikami z Biblie, enjoy :)

3 komentáre:

  1. Pre tých, čo by nechápali veršu z Mk 4:11 prikladám komentár - výklad.
    Gill's commentary

    OdpovedaťOdstrániť
  2. AHA...plus velmi dobra stranka,cudujem sa ze som na nu este nenatrafila. Vdaka :)

    OdpovedaťOdstrániť