Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

25.10.2017 - Mládež s Pepom

Servus,
sobotňajšia mládež bola skromnejšia, čo sa počtu ľudí týka. Avšak slovo Božie, ktorým nás previedol Pepo, bolo bohaté v množstve povzbudení pre nás veriacich.

V úvode k téme sme si pozreli motivačné video, ktoré nás vyzýva k zodpovednému žitiu našich životov. V čítanom slove, 2. Tes 3, sme sa užšie zamerali na časť s titulkom výstraha pred lenivosťou. V mnohom zvykneme čakať až niekto niečo urobí. Pokiaľ je to na nás, mali by sme sa sami byť aktívny. Nebyť druhým na ťarchu. Boli sme napomenutí za lenivosť (v. 6 a 11) a vyzývaní k aktivite (v. 8). Mnoho sa tiež hovorí v texte o spolunažívaní s bratmi a sestrami. Je našou zodpovednosťou byť aktívny - aj čo sa napomínania týka.
Všimnite si zaujímavý paradox vo veršoch 6-15. Najprv Pavol usmerňuje veriacich, aby sa stránili neporiadnych bratov (v 6) a potom nabáda k vzájomnému napomínaniu (v 12). Napomenutie predpokladá stretnutie. Avšak to, že ich nestretávame ich má viesť k náprave (v 14). V zápätí po tomto verši o napomenutí, nám zdôrazňuje: "Nepokladajte ho však za nepriateľa".
Napokon Pavol list ukončuje pozdravom: "Milosť nášho Pána Ježiša Krista nech je s vami všetkými." Našou úlohou je dať a dávať ľuďom najavo, že Kristova milosť je tu pre všetkých (aj pre neposlušných). A to našou láskou, prejavenou v našich skutkoch, aktivite a v zaobchádzaní s inými.

Ďakujeme takisto Willimu, ktorý si pre nás pripravil akčnú a zábavnú hru :) a tiež Pepovi, že pri množstve povinností si našiel čas a zavítal medzi nás mládežníkov.
Posledná výzva prihlásiť sa na darčekový TU.

.. A ty, na čo čakáš?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára