Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

28.10.2017 - Pali Kováč - O vzkriesení

Krásny sobotný jesenný deň sme zakončili spoločným stretnutím v mládežníckej miestnosti. Chválami nás viedol Mačiak a so svedectvami sa zdieľali Garrett a Marcel.

Efežanom 2/4-5 "Ale Boh, bohatý na zmilovanie, pre svoju velikú lásku, ktorou si nás zamiloval, obživil nás s Kristom, keď sme boli mŕtvi v prestúpeniach - veď milosťou sme spasení!"

Oznamy:
-z Holandska nás pozdravujú Aneta a Roman :)

-2.12. bude biblický seminár - poobedné mládežnícke stretnutie, začínajúce o 14:00, počas ktorého strávime nejaký čas spolu pri aktivitách, občerstvení a hlavne - pri skúmaní Božieho Slova. Viac info o tejto akcii čakajte už čoskoro :)

Pali K. - Vzkriesenie

Paliho snahou bolo poukázať na to, ako vzkriesenie súvisí so spasením. Vzkriesenie ako také pre nás má mnoho významov - nádej, víťazstvo, zázrak, dôkaz....
 Pali si pre nás pripravil verše, ktoré nás v tejto téme posunuli ďalej:

--> v  17. kapitole Jána Ježiš hovorí, že sa v nebi za nás bude prihovárať - po vzkriesení sa stáva naším prímluvcom pred Bohom - našou nádejou

-->Rim 4/20-25 "...vzkriesil z mŕtvych Ježiša, nášho Pána, vydaného pre naše hriechy a vzkrieseného na naše ospravedlnenie."
   -sme ospravedlnení nielen vďaka našej viere, ale aj vďaka smrti Ježiša Krista a jeho vzkrieseniu

-->1. Kor 15/12-19 "...ale ak Kristus nebol vzkriesený, daromná je naša viera, ešte vždy ste vo svojich hriechoch..."
   -vzkriesenie je nutné na spasenie

-->1.Petra 1/3 "...požehnaný Boh a Otec nášho Pána, Ježiša Krista, ktorý nás zo svojho veľkého milosrdenstva vzkriesením Krista z mŕtvych znovuzrodil pre živú nádej."
     -spasenie sme získali vďaka vzkrieseniu

Človek bol hriešny, duchovne mŕtvy, a odplatou za hriech je smrť. V snahe zachrániť nás sa Boh rozhodol obetovať niekoho bez hriechu, aby splatil náš dlh. Vybral sám seba - keďže Ježiš - Syn a Boh - Otec, sú jedno. Boh sa stal telom. 
Ježiš po prežití bezhriešneho života v ľudskom tele zomrel za naše hriechy, nevstal by však z mŕtvych, ak by zhrešil. Preto je vzkriesenie dôkazom, že všetko prebehlo tak, ako malo. Spasenie ľudí bolo dokonané. Kristus porazil smrť, pretože smrť je odplatou za hriech  a on bol bez hriechu. Napriek tomu to celé podstúpil, keď sa stal obeťou za hriechy náš všetkých, aby sme dosiahli spasenie. 
_____________________________________________________________________




Po téme a občerstvení sa, sme trávili čas hraním hier, rozhovormi, chválami a tešili sme sa zo spoločne stráveného času.  





1 komentár:

  1. Sranda, ze na fotke to vyzera akoby kresby na flicharte boli premietnute z projektora! :D

    OdpovedaťOdstrániť