Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

2.11. 2013 Pali

Minulo-týždňová mládež  mala klasický priebeh :) Chvály, oznamy, téma.
Bola presne Pamiatka zosnulých a Marcel, ktorý mal chvály hovoril o tých z nás, ktorí sa počas tohoto sviatku zamýšľajú nad večným odchodom a o tom, čo sa stane po smrti, čo nás čaká. Ako jasnú odpoveď nám pripomenul verš z Jána 14/6. 

Oznamy :  DNES sa ide na mládež do Hurbanova :) Tému má Pali K.
Dôležitý oznam !!! :
- 22.11.2013 bude o 19:00 v zhromku nácvik na vianočný program. Bude sa spievať a ak budú nejaké námety na scénku, alebo svedectvo, tak bude možno príležitosť aj na to. Na tomto stretnutí sa dohodneme, ako to vlastne bude vyzerať :)  Čím účasť, tým vyššia!!!!

Tému mal Pali K o hriechu.
Gal 6 /7-8
"Nemýľte sa! Boh sa nedá vysmievať! Čo človek rozsieva, to bude aj žať! Pretože kto rozsieva svojmu telu,  z tela bude žať skazu; kto rozsieva Duchu, z Ducha bude žať večný život!" 

Pali nám zhrnul základné info o hriechu a našom prežívaní.
Čo prežívame, keď sa znovuzrodíme - naše svedomie "precitne" a snažíme sa žiť a konať podľa neho a podľa Ducha Svätého. Kresťanský život je však kvôli hriechu nebezpečný a čím viac krát hriech opakujeme, tým sa stávame odolnejší voči výčitkám svedomia. Bežným javom života v hriechu je strata radosti zo spasenia, z večného života - a čím viac hrešíme, tým viac strácame silu konať dobro. Peter hovorí, že diabol chodí okolo ako revúci lev a obzerá sa, koho by zožral.  Hriech je jedinou cestou, ktorou k nám diabol má prístup a síce sme chránení Kristovou krvou, tá nezabráni tomu, aby sme boli pokúšaní.  Hriech, nie je len niečo zlé, čo teraz spravíme, potom to oľutujeme a budeme žiť akoby sa nič nestalo. Hriech má dlhodobé následky, ktoré nás budú zasahovať aj dlho potom, ako ho s Božou pomocou prekonáme. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára