Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

23.11.2013

Oznamy neboli! Ale ľudia! Dohodli sme sa, že nácvik na Vianoce bude po budúcej mládeži. Prejdme si pesničky + ja mám na starosti nejakú tú scénku. Scénku. Nejakú. Keďže zatiaľ nemá konkrétnu formu, len by sme radi zapojili, čo najviac ľudí, privítam vaše všetečné poznámky a nápady!

Taktiež sa už blíži december, takže si premyslite, kto každý chce byť na darčekovom, aby keď vás poprosíme, aby ste sa nahlasovali, aby ste nezačali vtedy až rozmýšľať. Nepoznám veľmi ľudí, ktorí by účasť na darčekovom oľutovali, tak dúfam, že aj tento rok sa nás zapojí tak veľa ako zvyčajne!

Takže sa vidíme o týždeň na biblickej a potom na mládeži. Ak sa niekto chce pridať a zveľadovať svoje vedomosti ohľadom Biblie, nahláste sa Stele, ona má na starosti ďalšie knihy.

Tému mala Aťka, o radosti :)

Filip. 4/4 Radujte sa v Pánovi vždycky! Opakujem: radujte sa!
Príslovie 17/22 Radostné srdce je dobrým liekom, ale zronený duch vysušuje kosti.

Naše šťastie  a radosť je napádané celým dnešným svetom. Radosť, a cesta k nej, ktorú nám odporúča tento svej je veľmi pofidérna, a bohužiaľ jeho vplyvu sa nevieme úplne ubrániť. Viac-menej by sme sa však mali, pretože presne tento vplyv nás oberá o skutočnú radosť a spôsobuje v nás apatiu, pocit beznádeje, hon za márnosťami, spôsobuje v nás strach a skreslené predstavy o živote aj o Bohu.
Naše skreslené predstavy nás časom dovedú k hnevu, ktorý je spôsobený domýšľaním.

Ďalšia vec, ktorá nás oberá o radosť sú naše zranenia a hlavne tie, s ktorými sa neviem vysporiadať (alebo nechceme). Aj tie nás oberajú nielen o správny pohľad na seba, ale aj na život a na Božiu prítomnosť a jeho konanie.
Niektorí ľudia sa v takejto situácii zahrabú sami do seba, stratia vieru, alebo naopak sa vrhnú naplno do služby a očakávajú, že im prinesie radosť. Čím viac sa však snažia, tým menej radosti majú a časom vyhoria.
Nehovoriac o tom, ak sa k takému stavu pridá okolie svojou ignoráciou. Potom prichádzajú na rad závislosti.

Odpoveď kresťanov je, že Boh nás z toho dostane. Je to pravda, nie však ak my pasívne čakáme. Aj to sa stáva, a sú to prípady zázrakov. Nie nadarmo sa hovorí, že ak chceš zmeniť svet, začni od seba. Ak chcem, aby sa môj stav zlepšil, musím sa aj ja zmeniť. A nemám začať meniť svoje skutky, to príde časom. Mám začať meniť svoje postoje
Náš aktívny postoj by mal byť :
-mať od seba reálne požiadavky
-mať rád sám seba
-vyliečiť svoje zranenia
-byť vďačný za to, čo nám Boh dáva
-prebrať zodpovednosť za svoj život
-skúmaj Boha

Kto  má záujem o prvotriednu a povzbudivú publikáciu Poljana, konktaktuje Aťku :)




1 komentár: