Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

18.2. Janko Lakatoš - O modlitbe

Na poslednej spojenej mládeži s AC Nesvady nám slovom poslúžil apoštolský kazateľ Janko, ktorého charizmatický prejav nenechal ani na chvíľu naše myšlienky, aby odbehli od toho, čo hovoril - o modlitbe. Podľa jeho tvrdenia je veľmi veľa kníh venovaných modlitbe a veľmi veľa ľudí aj tieto knihy vyhľadáva. A predsa stále ľudia nevedia, alebo si nie sú istí, ako sa majú modliť.

  V  Ezechielovi,  sa píše, že Boh hľadal aspoň jedného modlitebníka a nenašiel žiadneho. Pritom sa ale Židia modlilil 3x denne, každý deň. Ak by teda hľadal modlitebníka dnes, našiel by? 

Následne nám zhrnul pár, podľa neho dôležitých, veršíkov o modlitbe a navrhol pár krokov, ako sa úprimne modliť. 

1. Tes. 5/17 "Neprestajne sa modlite" 

 Fil 4/6b "vo všetkom a s vďakou predkladajte Bohu svoje žiadosti vo všetkých svojich modlitbách a prosbách"

Mt 6/7 "Keď sa modlíte, nehovorte mnoho ako pohania, ktorí sa domnievajú, že pre svoju mnohovravnosť budú vyslyšaní"

Lk 11/2  "Otčenáš"



1. Prv ako sa idem modliť, mal by som si dať dole svoju masku - nemal by som byť pokrytcom ( z gréčtiny - pokrytec = herec), k modlitbe nemá zmysel prichádzať, ak nie som úprimný;

2. Modlitba je o tebe a o Bohu, nie o ostatných ľuďoch, preto  (hlavne pri spoločných modlitbách) pri modlitbe vstúp sám do seba a nechaj vyjsť von to, čo sa v tebe naozaj skrýva, čo ťa naozaj trápi;

3. Za predpokladu, že Boh je všemocný, by mal platiť aj predpoklad, že vie, čo nás trápi, a čo máme na srdci. Má potom zmysel modliť sa? Má, ale rozhodne to nie sú slová, čo vyjdú z našich úst, čo má cenu, ale postoj nášho srdca, s ktorým pristupujeme k modlitbe;


Modlitba, ktorá nehýbe tebou, nehýbe ani Bohom. Ravenhill

Na tejto mládeži sme opäť raz začínali načas a čuduj sa svete, mládežníci si na to začínajú zvykať a väčšina z nich, tam aj načas bola. Chválami nás viedol Mačiak a so svedectvami sa s nami podelili viacerí mládežníci, medzi inými aj tí, čo boli na prednáškach Paula Washera v Česku. 

Tiež verím, že neunikne vašej pozornosti nový fotoalbum na paneli vpravo, s názvom mládež 2017, kde budú stále pribúdať aktuálne fotky z našich stretnutí :)


Verím, že mládežníci, ktorí boli tento víkend na MK 2017 si ju, aj prítomnosť ostatných mládežníkov z celého Slovenska užili na plno.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára