Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

26.3. Aneta & Sliač 1.-3.4.2016

Čauky mňauky!



     Máme za sebou super dva víkendy, prvý s dobrou mládežou a nasledujúci, ktorý sme strávili spoločne na dome v Sliači.


     26.3. nám témou na mládeži poslúžila Anet Pinke. Chválami nás viedli Marcel, Mačiak a Noemi. So svedectvami sa s nami zdieľali Stela a Péter.




Peter & Judáš

     Nemierne veľkoločne ladená téma sa točila okolo konania dvoch známych postáv, ktoré prežili časť svojho života s Ježišom a mal na nich veľký vplyv. Obaja vykonali odsúdeniahodné činy a kládli sme si otázku, čo bolo motívom ich konania?

      Z Anetinho pohľadu Judáš plánoval Ježiša zradiť, nechcel mu však zrejme ublížiť. Bol Židom, podľa ich zákonov, nebolo správne chcieť vedome ublížiť druhej osobe. Plánovaný hriech však vždy prináša následky, s ktorými sme nerátali a môžu nás zničiť. Na druhej strane Peter neplánoval klamať, bolo to zúfalé riešenie situácie, v ktorej sa ocitol. Najprv zaprel, že pozná Ježiša a skončil pri tvrdení, že ani nepatrí k tým galilejcom, čím zaprel svoj pôvod. Aneta tvrdí, že neplánované klamstvo sa väčšinou zvrháva k ďalším. Keď už raz zaklameš, musíš sa držať scenára.

    Ktorí z nich je nám menej/viac sympatický? Do koho role sa vieme vžiť? Judáš plánoval zradu v niekoho, v koho nemáme istotu, že veril. Peter bol však prezentovaný ako zapálený pre Ježiša - zradil, aj keď nechcel, niekoho, v koho veril.

Bol nám podaný koncept hriechu : 1, vykonám skutok
                                                  2. moje svedomie je obvinené
                                                  3. A, - veriaci - pokánie - 2.Kor 7/10, 1.Jána 1/9 - Peter mal nádej,                                                                        napriek tomu, že cítil výčitky svedomia a konal zle
                                                      B. - neveriaci - vlastné riešenie - keď Judáš zistil, že Ježiš kvôli                                                                       nemu zomrie, najprv išiel za kňazmi a keď s tým                                                                             nevedel nič spraviť, obesil sa, neveril vo vzkriesenie

Súhrn? : plánovaný hriech prináša následky, ktoré nás môžu zničiť a neplánované klamstvo sa zvrháva k ďalšiemu klamaniu.

   Po mládeži sme sa občerstvili chutným pudingom a žemličkami so šalátom :)



SLIAČ

Ak minulý rok bol nultý ročník mládežníckej chatovačky, potom tohtoročnú akciu môžeme nazvať 1. ročník mládežníckej jarnej chatovačky. Mohla by som písať o tom, aké úžasné veci sme zažili, aké dobré jedlo bolo a čo všetko sme sa zahrali, ale je to zbytočné :) všetci máme spomienky, a kto nie, nech ide o rok s nami! Atmosféra je zachytená vo fotoalbume (tu!) :)

V sobotu večer nás návštevou poctila banskobystrická mládež (len tak tak sme sa ne/zmestili) a témou slúžil Beno Uhrin. Hovoril o rozdieloch medzi evanjeliom a náboženstvom a tom, ktoré z nich žijeme. Dôležité je evanjelium, nie náboženstvo. Po téme bol priestor na diskusiu aj na hry a išlo sa spať riadne neskoro :)

Dúfame, že sa všetkým páčilo a že si to o rok zopakujeme.

Dnes nám na mládeži poslúži Péter :)



2 komentáre:

  1. Ak niekoho zaujala Benova téma a chcel by sa k nej ešte vrátiť, tu je na stiahnutie dokument, ktorý nám premietal ...

    https://drive.google.com/file/d/0BwMnGxGBeMxNYVQ4UFJncWZpRkU/view

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super fotky! Už chýba iba časová synchronizácia pri tom Mačiakovom skákani na koľajniciach :P :D

    OdpovedaťOdstrániť