Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Sergej - 5.3.2016 - Žitie evanjelia




Včera sa na nášho bývalého mládežníka, momentálne kazateľa BJB v Nových Zámkoch, prišlo pozrieť naozaj veľa ľudí, ledva sme sa vedeli usadiť.  


Chválami nás viedli osvedčená dvojka Marcel a Mačiak a vyzvali nás k chvále Boha - či spevom, alebo myšlienkami v našom vnútri.






Oznamy

--> dnes (6.3.) o 15:00 je v zhromku výročná zborová hodina, členovia hrňte sa tam!

            
--> 1.-3. apríla sa z jednoročnej akcie stane tradícia a otvoríme oficiálne 1.ročník jarnej mládežníckej chatovačky v Sliači, cena cca ako minulý rok (do 15 - 20 eur úplne maximálne), ďalšie info už čoskoro :)         


   --> budúcu sobotu bude v Hurbanove seminár pre ľudí slúžiacich slovom - kázne, témy na mládeži, zamyslenia - ktoré bude viesť Albín Masarik. Pre viac info kontaktujte Maťa Tobáka (pokojne aj cez Fakebuk).






 So svedectvami o tom, čo zažili v posledných dňoch sa s nami podelili viacerí a všetkým ďakujeme za ich ochotu. Zdieľanie sa buduje spoločenstvo, na otm sa všetci zhodneme. 

Gabča nám prečítala žalm 90/4 o relatívnosti času tu na Zemi, po silnom zážitku, ktorý sa odohral v jej práci. 

Péter nás zas prosí o modlitby pre jeho dvoch novonarodených synovcov. 

Maťo spomínal na zážitky tímu, ktorý mal na starosti konferenciu a  prešiel si mnohými skúškami tesne pred, a aj počas konferencie. 

Medzinárodný zbor v Budapešti zas navštívila Stela, a zažila kázeň až na dve kapitoly z Biblie, hovoriace o putovaní Izraelitov z Egyptu a o tom, ako stále chceli dôkazy (Exodus 15/26).










Sergej - Žitie evanjelia

   Po úprave názvu do lepšieho prekladu sme dostali hlavnú myšlienku - žitie radostnej správy. Inak povedané aj žiť z toho, čo je pre nás dobrou správou. Žiť z niečoho, resp. pre niečo, je záležitosťou nášho srdca, mysle, rúk a návykov.

  Naše srdce je naozaj vodami tajomnými a hlbokými a už od začiatku histórie Židov Boh poukazoval na to, že naše srdce často patrí niekomu inému (Ezechiel 20/16). Zmena srdce vedie cez pokánie (Mk 1/14).

Hybnou silou nášho konania je podľa Serdžiho motivácia. Ak ju nemám, často to, čo robím, stráca pre mňa zmysel (Rim 12/16).
 Otázkou je : prečo  je evanjelium pre mňa dobrá správa?  A je to pre mňa skutočnou motiváciou? Väčšinou sa odovzdávam tomu, čo je pre mňa dobrou správou.

Môže sa stať aj to, že usúdime, že naše správanie si vyžaduje zmenu (Ef 4/17-32, Žid 5/14).

Veľa vecí robíme bez toho, aby sme si to uvedomovali, sú nám automatické. Také by malo byť aj žitie evanjelia.
           


Po tradične dobrej a zaujímavej téme a oficiálnom programe sme si pochutnali na nutele a banánoch a rozoberali sme spoločenské témy ako napr voľby, alebo výročná zborová hodina. 

Vidíme sa o týždeň na mládeži :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára