Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Prvé dve mládeže v šk.roku 2015/2016

Nazdar :)

 Na prvej mládeži pred týždňom sme si hodovali a pozerali fotky z mládežníckeho tábora. Potom sme pozerali aj videá z mládežníckeho tábora, čo nám spôsobovalo nesmierne potešenie! :D Boli sme radi, že sa vidíme po dlhšom čase :)

 Na druhej mládeži sme privítali dvoch nováčikov : Olivera a Benjamina Sopka. Modlili sme sa za nich a dostali aj sladké prekvapenie. Chválami nás viedli Stani, Mačiak a Raula. 

  Oznamy :
--> do 11.10. sa kandidáti do mládežníckeho tímu môžu nahlasovať (mailom na mladez.team@gmail.com)
-->17.10. budú voľny do mládežníckeho tímu; všetko ďalšie info sa včas dozvieme.

-->10.10. budeme mať tú česť privítať v NSV Paľa Hanesa, najlepšieho teológa v Strednej Európe. V túto sobotu bude mať u nás v zhromku od 13:00 najprv tému a potom aj panelovú diskusiu o Alkohole, pití, jedení a pôžitkárstve. Všetci ste vítaní a cíťme sa slobodne zavolať hocikoho, pre koho by to mohlo byť zaujímavé.

 Filip - Viera bez skutkov je mŕtva
Jakub 2/14-26

  Filip mal pre nás pripravené povzbudzujúce a vyzývajúce slová o tom, že síce nie skutkami ale milosťou sme zachránení, ale to neznamená, že potom, ako milosť prijmeme sa nám niečo stane ak skutky začneme robiť. 
 Spasenie získavame z Božej Milosti, avšak viera, ktorú máme je bez skutkov mŕtva. Filip poukázal na viacero príkladov ľudí, ktorí kvôli sa odvážili a konali : žena, ktorá sa chcela dotknúť Ježišovho rúcha, lebo verila, že jej to pomôže, Rachab, Zacheus,...
 Treba vykročiť smerom k Bohu.


  Na druhý deň sme mali službu v zbore, takže nás čakal dlhý nácvik spevu, ktorý vďaka ochote niektorých ľudí pomôcť, a ochote iných ľudí počúvať a spievať dopadol dobre. V nedeľu sme slúžili a verím, že to bolo pre radosť nášho zboru! taktiež verím, že som nebola jediná, ktorá cítila z tejto služby ohromnú radosť. Ešte raz ďakujeme Mačiakovi a Stanimu za hudobný doprovod, Mirjam a Raule, že boli ochotné hrať na klavíri, keď sme to potrebovali ( a šlo im to výborne) a aj Tamare a Nike, že nás dirigovali a vraveli, čo robíme zle. Okrem spevu sme samkozrejme poslúžili aj svedectvami a povedali sme zboru modlitebné predmety za mládež :)

Majte pekný týždeň!

1 komentár: