Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Mládež & sobáš 26.9.2015

Udalosti..

Filip & Janka

Mali sme možnosť byť svedkami krásneho okamihu v živote dvoch ľudí, keď si pred Bohom a prítomnými svedkami sľúbia vernosť. Janke a Filipovi to v sobotu svedčilo a všetci sme sa s nimi mohli radovať v našom pekne vyzdobenom zhromaždení. Po svadbe, v nedeľu v klube Reset sme s nimi mali možnosť osláviť túto udalosť a odovzdať im svadobný dar, ktorý sa mladomanželom páčil a oceňujú, že sme prišli v hojnom počte.
Zároveň sme v ten večer mohli byť divákmi troch scénok v podaní bratov Šrankotovcov a Aďky. Scénky vypovedali o odpustení, Božej láske k človeku - ako môže byť aj naše srdce radostné v odovzdaní sa Bohu. Pali sa s nami podelil o svedectvo ako prežíval Boží zásah v živote a Božie vedenie v ťažkej životnej situácii. Na to naviazala vtipná scénka o vyzdvihnutí sily Hospodina pri vyvedení Izraelského ľudu z Egyptského otroctva.

Mládežnícke stretnutie

Začiatok mládeže už tradične patril chválam. Veríme, že zmeny v zložení hudobníkov priniesli oživenie :) a nerušilo Vás to v oslave nášho úžasného Pána. Naučili sme sa spievať novú pieseň aj bez pomoci projektora (premietania textu).

Svedectvá

Kto nebol, nezažil - sobotný večer nabralo odvahu viacero mládežníkov a podelili sa s nami o prežívanie s Bohom vo svojich osobných životoch. Svoje povzbudenia nám povedali Dávid, Pali, Mačiak a Marcel. Veríme, že Boh bude konať v našich životoch i ďalej a my nebudeme mlčať o Ňom.

Prekážka vo vnímaní Božej slávy

Filip mal pripravené krátke zamyslenie o tom, čo môže stáť medzi nami a Bohom. Čítaný text bol z evanjelia, hovoril o uzdravení človeka v sobotu (nájdete ho tu, tu a tu). V istom zmysle opísal "novodobé" modlárstvo, kedy si sami volíme prekážku a prestávame počúvať Božie. Tak ako si zákonníci vymysleli nariadenia o sobote, môžeme i my skĺznuť k tomu, že dáme niečomu v živote väčšiu prioritu ako Bohu samotnému, respektíve Jeho pôsobeniu v našich životoch.

Čítanie a spoločná diskusia

Vrátili sme sa a pokračovali sme textom Jánovho evanjelia (kapitoly 11 a 12), ktoré sme počas letných mládeží začali spoločne študovať. Text nám čítal Stano a ostatní mali možnosť čítanie zastaviť a diskutovať o konkrétnych veršoch, udalostiach a ich význame. Obohatenie čítania o dodatočné informácie nebola núdza, keďže do diskusie prispeli rádoví mládežníci ako aj mladí študenti teológie.

Záver & Oznamy

Záver mládeže sa niesol v duchu cvičenia si piesní hudobníkmi, voľnými diskusiami a pred samotným odchodom do Ibizy nás jednotlivci vyhnali zvukom trúby. (tú-tu-tu-tú)

Oznamoy:
  • blížia sa voľby členov do mládežníckeho tímu (17.10.2015)
  • svoju kandidatúru môžete nahlasovať (do 11.10.2015 23:59:59)
    na náš mládežnícky email
  • koncom októbra (28.10. - 1.11.) je konferencia mládeže BJB ČR v Chebe,
    viac na svati.info

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára