Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Začiatok netradičných letných mládeží

Prvá letná mládež

V duchu diskusií, priateľských rozhovorov a chváľ nášho Boha

Prvý prázdninový víkend na mládeži sme sa neobmedzovali priestorom štyroch stien a opäť sme boli zoskupený vonku vôkol ohniska. Zavítali medzi nás zahraničný bratia a sestra, čo príjemne spestrilo naše posedenie a rozjímanie o Božom slove.
Hudobný doprovod chválospevov opäť raz priniesol novinku, v podobe rodiacej sa hviezdy s rockovými koreňmi ;) Určite sme radi, že pri nástrojoch vidíme nových ľudí s túžbou hrať piesne Bohu na chválu. Verím, že sú tým povzbudení aj ostatní hudobníci ako aj všetci v radoch spievajúcich.

Istota spasenia - vedomie, duch

Spoločne sme sa zamýšľali a diskutovali o tom, ako každý z nás vníma istotu spasenia (Rim 8:16) a jej význam v živote kresťana. Diskusia bola naozaj plodná, zapojil sa do nej takmer každý, kto sa mládeže zúčastnil.

Po zamyslení sme sa vydali na okružnú jazdu Nesvadmi, aby sme sa pripravili na opekanie :) Prvá zastávka bola u Benyho po bicykel, odtiaľ sme si to namierili do Tesca. Spravili sme nábeh na pečivo a nejaké tie klobásky. Na tejto opekačke sme si chystali aj lahodnú zeleninu, ktorú sme smerom z Tesca vyzdvihli u Marcela. Po tomto putovaní sme si to už za mesačného svitu namierili na pozemok pri kostole. Založili sme si ohník, cuketky pripravili na grilovanie (Nika, Filip, Rado, Marcel) a s chuťou sme sa spoločne pri ohni navečerali. Stani nafotil niekoľko záberov mobilom, máme ich vo fotogalérii ;)
Vo voľnej diskusii popri plápolajúcich plameňoch ohňa hodnotili súboje zápalkárov (Rado, Mačiak, Patrik), Mačiak nám povedal o plánoch chlapčenskej skupinky u brata kazateľa. Neskôr sme skúmali sny aké kto sníva, ešte aj momenty známe ako Déjà vu.
Krátko sme hovorili aj o biblickom dôraze na "dnešok" - v tom zmysle, že minulosť a budúcnosť nie sú natoľko dôležité ako to, ako sme na tom dnes. Mnohé z otázok, Ježišových rád, ktoré v biblii čítame sa vzťahujú k prítomnosti. Nevieme dokedy máme čas rozhodnúť sa..

  • Poznáš dnes Pána Ježiša?
Príď dnes!

2 komentáre:

  1. ..áno dobre bolo.
    Teší ma, že je vytvorený priestor pre stretnutia aj v lete, počas prázdnin. Dá sa stretnúť a to aj v menšom počte - bolo to super!

    OdpovedaťOdstrániť