Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Tretia letná mládež (18.7.2015)

Ďalšiu letnú mládež sme mali znova posedenie pri ohníku. Bolo mega teplo, takže všetci sa od neho držali čo najďalej :-D V chválach nás viedol Stani, Miriam a Laura a netradične sme mali až dve krátke zamyslenia.

Pali B. hovoril o Pavlovi, ktorý svoje konečné uspokojenie nachádzal v Bohu (čítal Filipanom 4:11 - Lebo ja som sa naučil vystačiť s tým, čo mám) a hlavne nám chcel povedať, že ak je Boh všetkým čo máme, tak máme všetko čo potrebujeme.

Rado čítal verš z Jóba, ktorý ho zaujal pri čítaní (6:14 - zúfalému patrí od blížneho láskavosť, aj keby prestával byť zbožným). Vyzval nás k zamysleniu sa nad tým, či poznáme ľudí okolo nás, ktorí strácajú svoju vieru a nad tým, ako sa k ním správame a či sme k nim láskaví.

Potom sme podobne ako týždeň pred tým spoločne čítali Bibliu, pokračovali sme v Jánovi 3. a 4. kapitolou. Čítali sme o tom ako prišiel v noci Nikodém za Ježišom aj o tom, ako sa Ježiš rozprával zo Samaritánkou pri studni a rozprávali sme sa o týchto príbehoch.

Po oficiálnom programe časť mládežníkov išla do tesca nakúpiť chleby a pitie, aby sme mohli plnohodnotne opekať. Medzičasom prišli ďalší mládežníci a v pokoji sme diskutovali pri ohni, až do Milanovho príchodu s molitanovými mečmi pripravenými na tábor.

Mnohí mládežníci si ich vyskúšali a bojovali proti sebe na zborovom pozemku, zatiaľ čo boli ostrelovaní lukom. Bol predstavený aj nový ultimátny meč, ktorý je dlhý približne 2,5 metra a váži asi 10 kilogramov.



Po Milanovom odchode sme si už v pokoji opekali, poslední ľudia odchádzali až v nedeľu :-) Za celý večer sa ukázalo až 20 mládežníkov, vrátane dvoch Mirkov, ktorí k nám zavítali prvý krát ...

1 komentár: