Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Druhá letná mládež :-)

Mládeži túto sobotu predchádzala bicyklovačka, vedená Marcelom. Cyklisti sa nenechali odradiť ani menším počtom a veľkou rýchlosťou smerovali do Zemného k Váhu. Miestami dosahovali rýchlosť až 53,7 km/h. Na mieste sa za dobrého počasia a dobrej nálady na peknej pláži kúpali a skákali do vody, ako to môžete vidieť aj na obrázku č. 1. Bolo vraj supiš :-)

obrázok č.1

Po bicyklovačke sme sa zišli v mládežníckej miestnosti o siedmej hodine. Začali sme chválami a keďže nás na začiatku bolo len zopár, zhlukli sme sa okolo klavíra a Marcel nás viedol k chvále Boha. Po niekoľkých piesňach sa nahrnuli ďalší ľudia a nakoniec sa nás nazbieralo až 17 ! Marcela vystriedala pri klavíri nová dobrovoľníčka zo Srbska Mirijam.

Po chválach mal stručné zamyslenie Radoslav o našich životných plánoch a o tom, či sa nám darí ich podriaďovať Bohu (Jakub 4:13-16). Potom nasledovali modlitby.

Ako posledný bod programu, sme sa rozhodli vyskúšať na mládeži novú vec. Čítali sme si spolu Božie slovo, konkrétne z evanjelia Jána, prvé dve kapitoly. Každý zúčastnený mal možnosť čítanie kedykoľvek zastaviť a vyvolať diskusiu (prípadne položiť otázku) k čítanému Slovu. Rozprávali sme sa tak napríklad o tom čo znamená, že Slovo bolo Boh (Jn 1:1), ďalej o svadbe v Káne (o víne, o tom prečo sa Ježiš "nechal presvedčiť" svojou matkou ...), o tom čo bola židovská veľká noc (Jn 2:13) a tak ďalej. Veľkej väčšine zúčastnených sa tento bod páčil a preto ho pravdepodobne budeme zaraďovať aj do ďalších letných mládeží :-)

3 komentáre:

  1. TO vyzera supis! Dufam, ze ta nova vec sa ujme, rada by som si to vyskusala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Uz som si to aj vyskusala..bolo to supis

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Bolo to fajn, len som mal pocit že na tom prvom čítaní boli viac ľudia uvoľnení. Myslím, že vďaka Marcelovi, on sa odvážil prerušiť čítajúceho ako prvý :-)

    OdpovedaťOdstrániť