Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Minulotýždňová mládež

Priatelia, bohužiaľ až teraz spisujem memoáre z mládeže, ktorá bola 11.apríla. Verím, že v tej včerajšej, plnej súťaží a adrenalínu ešte máte čerstvé spomienky a na blogu bude dokumentovaná hlavne fotograficky :)

 Muži statočne pripravili chutné pomazánky s čerstvým, veľmi dobre vybraným pečivom, upečenú hurku a megalomanské reďkovky! Pochutnali sme si delikátne! Ďakujeme Sopkovcom, Lakimu, Pepovi a Marvelovi :) Filip sa rozhodol ich nasledovať a včera na mládež pripravil aj on pomazánku :)


 Dosť ale o jedle pre telo...Minulý týždeň sme na svedectvách spomínali bilbickú skupinku našej mládeže, o ktorú ak javíte záujem, ozvite sa Marcelovi alebo Stančimu. Účastníci si ju nevedia vynachváliť. Reč bola aj o osude detí a to v minulosti a dnes. Ak vás to zaujíma viac pozrite si štatistiky tu  a tu .

Oznam : zborový výlet 8.-10. máj


Chvály mal Milan ( a Rado skoro presvedčil Danielu, aby ho sprevádzala, ale nepodarilo sa mu to..nabudúce)  a niesli sa v znení 15 kapitoly Matúša, konkrétne 18-20 verš :

 "Ale čo vychádza z úst, pochádza zo srdca, a to poškvrňuje človeka. Lebo zo srdca pochádzajú zlé myšlienky, vraždy, cudzoložstvá, smilstvá, krádeže, krivé svedectvá, rúhania. Toto je to, čo poškvrňuje človeka, ale s neumytími rukami jesť, to človeka nepoškvrňuje." 



Náš milovaný bývalý vedúci Pepo k nám zavítal, aby nám porozprával svoj pohľad na tému ovocie Ducha, ktorá je len krok o daroch Ducha, ktoré sme rozoberali v diskusii na mládežnickom dome (v Sliači). Tým pádom je jasné, že čítal z listu Galatským 5/22-26 :

"Ale ovocie Ducha je : láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, nežnosť, dobrotivosť, vernosť, krotkosť, zdržanlivosť. Proti takýmto nie je zákon. Tí, čo prináležia Kristu Ježiši, ukrižovali si telo s vášňami a žiadosťami. Ak Duchom žijeme, aj obcujme podľa Ducha. Nebuďme žiadostiví márnej chvály, popudzujúc sa a závidiac is navzájom."

Ovocie Ducha je niečo, čo sme dostali my, tak ako stromy (podľa návrhov : Filip, Zema, Peťo, Milan) majú svoje plody, tak aj my. Našou túžbou je byť stromami s plodmi, obdarení Duchom. To je možné len ak pristupujeme k Bohu s otvoreným srdcom.

Len potom môžeme byť svetlom sveta. Strom sa pozná podľa ovocia ( Lukáš 6/44) no a aké je teda naše ovocie? Nenechávame sa príliš unášať skutkami tela, tak ako je to v nešnej dobre bežné? Podľa Biblie spolu s Ježišom bolo ukrižované aj naše staré, hriešne ja (Rim 6/6), aby sme neboli viac otroci hriechu (Jakub 4/1).

Na záver : Jakub 4/7,8 : "Poddajte sa teda Bohu, ale vzoprite sa diablovi - a utečie od vás. Priblížte sa k Bohu, a priblíži sa k vám."







Určite tí, čo robili občerstvenie boli veľmi potešení, že niekomu tak chutilo, že aj keď bol už plný, natrel si ďalší chlebík, aj keď ho už nevládal...ale ten spevník určite nebol rád, tak nabudúce všetko zjedzte :D !


Majte dobrý týždeň, vidíme sa v sobotu!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára