Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Kuchári a kuchtíci

         Na zajtrajšiu mládež bol vyhlásený tender ohľadom občerstvenia. Mužská časť mládeže má šancu pripraviť pohostenie pre všetkých, či už spolu, alebo každý zvlášť. Bolo by trochu smutné, ak by boli stoly plné coop jednota sáčkov s keksami a sušienkami, keďže zvláštnu príchuť dáva jedlu láska, s ktorou ho pre niekoho robíme. Taktiež však to netreba preháňať ani z hľadiska finančného ani z hľadiska vašej námahy!
     Ohľadne občerstvenia sa už vyznamenali Marvel, Masťo, Milan a pár ďalších a verím, že zajtra sa ten počet ešte zvýši. Muži sa nezvyknú trápiť receptami, ale vždy je pár jedál, ktoré vedia pripraviť (pre prípad, že sa náhodou stane, že ostanú sami na celom svete a nebude im mať kto navariť). Plus sú tu takí, ktorí vo varení vidia potešenie a nerobí im problém spraviť niečo maximálne gusticiózne. 


     Problém môže nastať pri odhadovaní dávok, keďže sa predpokladá, že jedlo prinesú viacerí ľudia, nemusí jeden robiť pre 20 osôb. Treba skúsiť odhadnúť dávku pre takých 5-6 ľudí ak ide o bežné jedlo z ktorého sa má ujsť každému aspoň hlt na ochutnanie. Ak však chcete robiť niečo ľahké, čo si môže dať každý a pritom vládať konzumovať ostatné jedlá, pokojne rátajte s 17-21 osobami.



   A hodnotenia sa určite nebojte, budete však musieť odpustiť dievčenskému osadenstvu, keďže my radi hodnotíme všetko (šaty, topánky, zákusky, účesy, autá, veršíky, ozdoby,...), verím však, že zajtra sa obmedzíme na pozitívne ohlasy!

Už sa teším!

1 komentár: