Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

28.9.2013 (čítaj dvatisíc)

Tentokrát začala mládež Stela, ktorá nám povedal pár oznamov a privítala na našej mládeži Domču, Steena a aj Tamaru, ktorá sa po dvoch týždňoch vrátila zo zahraničného pobytu. Nasledovalo krátke zamyslenie v ktorom nám vyrozprávala svoje svedectvo a prečítala veršíky z Evanjelia podľa Matúša 11:28-36. Jediný na koho sa vždy môžeme spoľahnúť je Boh.

Tému s názvom Ospravedlnenie človeka pred Bohom mal Palo Kováč. Evanjelium je to najdrahšie čo nám dal Boh. Nie je možné pristúpiť k Bohu iba prostredníctvom skutkov (že budeme „dobrý“). Boh je svätý a je autoritou (Galatskym 3:10). Treba dodržiavať všetky Božie zákony a keď porušíme iba jeden z nich, porušíme ich všetky. Ježiš je jediná cesta k Bohu. Jediný Ježiš splnil všetky Božie zákony v Biblii, lebo nemal žiadny hriech. Skrze kríž boli naše hriechy prenesené na Krista. Avšak to že Ježiš zomrel za naše hriechy a to že sme uverili neznamená že sme dokonalí, ale má nás to viesť k tomu, aby sme činili dobré skutky skrze vieru. (Rimanom 3:21-26, Rimanom 5:1-2, Genesis 3:15)

OZNAMY: V sobotu 5.10. bude stretnutie žien v našom kostole. Muži budú mať stretnutie zvlášť (bližšie info vám poskytne Palo K.). Nezabudnite sa modliť za blížiace sa voľby.

Majte príjemný zvyšok týždňa.
LUCA, LUCA.

1 komentár: