Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

21.9.2013

     Mládež sme začali (klasicky 19:15) chválami. Viedla nás Janči, ktorá to očividne zobrala veľmi vážne a plánuje sa venovať zdokonaľovaniu v hraní na gitare, speve a vedení chvál! Dúfam, že to pre nás bude povzbudením k chvále Boha!

    Maťova téma (Požiadavky na pracovníka v mládeži) nás oboznámila s biblickými aj "nebiblickými" nárokmi na člena tímu, nielen preto, aby táto osoba vedela, čo sa po nej očakáva, ale aj preto, aby tí, ktorí budú voliť vedeli, aké predispozície by kandidát mal mať.

 Po jeho téme ešte Stelka doplnila pár info k voľbám :
   -budú 12.10.2013
   -kandidát sa má prihlásiť (najneskôr) do 3.10.2013 (prihlásiť = napísať mail mládežníckemu tímu, v ktorom ich oboznámite, že by ste chceli kandidovať)
   -voliť sa bude dať iba na mieste, výnimku musíte prejednať s tímom
   -novozvolený ml. tím bude spĺňať svoju funkciu v novozvlenej zostave 2 roky

Po téme a rozhovoroch sme si zahrali Activity, hrali ostrieľaní vlci aj nováčikovia, a dúfam, že sa všetkým páčilo a že to nebolo poslednýkrát! :D Tí, čo chcete, kandidovať, pripravte sa na rozhovor so staršovstvom a môžete potajomky vzhadzovať Skittles balíčky s vaším menom do schránok nádejných voličov (môj hlas by ste určite takýmto spôsobom dostali). Tí, čo ste neplánovali kandidovať, ale boli ste oslovení, alebo máte pocit, že nie ste spokojní s vaším rozhodnutím, premýšľajte o tom a modlite sa za to. A tí, čo budete voliť, sa nenechajte oklamať Skittleskami a voľte podľa svojho svedomia...a vedomia.

  To, čo bude budúcu mládež, je pre nás zatiaľ prekvapením (ja, a ešte pár ľudí tu nebudeme, nuž je mi veľmi ľúto, že zmeškám program, chvály aj stretnutie sa s vami), a 5.10.2013 bude v našom zhromku veľká babská party ( oficiálne sa to myslím volá Oblastné stretnutie sestier), ktorá sa začína o 16:00 a je ešte otázne, či si chalani vymyslia nejaký alternatívny program, ale mládež nebude.
  A tento piatok bude dievčenská skupinka.
 Užite si pekný týždeň, a hlavne vysokoškoláci, ktorí už konečne nastupujú do školy!

P.S.  Je ešte jedna vec, ktorú by som hneď nazvala modlitebným predmetom (toto slovné spojenie ma naučila používať v praxi Janči) a to je : Vedúci našej mládeže. Už je to nejaký ten piatok od kedy sme ho naposledy mali, a neviem či všetci, ale minimálne ja, sa veľakrát zamýšľam nad tým, aké by to bolo, kebyže ho máme. A môžem s istotou povedať, že lepšie. Vedúci vždy dáva priestor tímu, nie je ten, čo diktuje, ale ten, čo zmieruje a vedie. Možno to má byť niekto starší, a možno je to niekto medzi nami, kto sa ešte len vyvíja, ale rozhodne sú toto otázky, na ktoré treba hľadať odpovede.

11 komentárov:

  1. ako, nie sme matriarchalna spolocnost, tak snad mozme mat mladez aj bez nich :D ale teraz seriozne. Moj navrh je, ze aj keby sme nemali temu (co nie je nevyhnutne) tak sa mozme sretnut, pripravit si argumentaciu na jednu urcitu temu, na ktorej sa dohodneme a prediskutovat to. A po takomto vykone by sme urcite potrebovali osviezenie v ibize

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pridávam sak vám :D ale seriózne.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. po rozmyslani - vplyv okultna v mediach (literatura, hudba, knihy, hry) na duchovny zivot a/alebo bilbicky fundamentalizmus vs liberalizmus

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tá druhá znie dosť dobre! A budeš aj viesť diskusiu, alebo plánuješ niekoho prizvať, kto by sa toho zhostil?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. oslovim Martina, ale ked odmietne tak ju budem viest ja

    OdpovedaťOdstrániť
  6. OK, už sa teším! prídeme aj s tamarou a s aťkou!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. aj ja som za druhu. ta je dobre konfliktna.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. takze, diskusia sa preklada na 19.8. predsalen bude "babska party" a zaroven sa riesi cisto chalanska mladez ako konkurencia.
    samozrejme to bude oficialny mladeznicky program

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nie som si istá či tomu dobre rozumiem...takže diskusia bude inokedy, teraz bude čisto chalanská mládež, kam baby nemajú prístup, pretože sa predpokladá že budú na babskej party?

    A mám ešte jednu otázku ohľadom volieb. Teoreticky, ak by bolo len 5 kandidátov, tak sú automaticky zvolení a vlastne voľby ani nemusia byť, alebo musia dostať nejaký minimálny počet hlasov?

    OdpovedaťOdstrániť
  10. diskusia bude 19.10 ako oficialny program mladeze.
    chalanska, babska... mladez bola zrusena kvoli oblastnemu stretnmutiu sestier :) a teraz sa vymysla aky program si (muzske pohlavie) spravime
    tie volby, neviem, spytam sa otca a dam vediet

    OdpovedaťOdstrániť