Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Z.A.M.Y.S.L.E.N.I.E.

Minule ma napadla taká myslienka. V Biblii sa ak dobre viem píše, že "nezabiješ" ale keď niekto niekoho zabije v sebaobrane (kebyže dotyčný nezabije, zomrie) berie sa to ako VRAŽDA??? skúste sa na to pozrieť z krestanského hladiska.

Zaujímajú ma vaše názory na to, píste ich do komentarov...

8 komentárov:

  1. neviem..asi ide o umysel...a k tomu otazka krestanov vo vojsku je velmi otazna...takze neviem

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to bude riesit Boh, ludia by nemali sudit druhych hlavne ak nevedia vsetky okolnosti...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Myslim si, ze Boh by nedospustil takuto situaciu. Ak ano, bola by to velmi unikatna situacia a to by ten clovek vedel preco sa to takto malo stat. Krestan podla mna by zbran do ruky nemal brat. Ak ju nebude mat v rukach, tak to je najpravdepodobnejsie, ze tak nikoho urcite nezabije. :) Ale je to dobra tema na diskusiu. Suhlasim inak s mozgom. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aj v sebaobrane mozes zabit niekoho umyselne alebo neumyselne. To je dost podstatne.
    V Biblii sa tomu venujú napr. v Numeri 35:22-29
    V kazdom pripade Boh skuma hlbiny srdc, tj neskuma co si urobil, ale preco si to urobil => horšie je, ked sa bez priciny hnevas na svojho brata ako ked niekoho neumyselne zabiješ!
    Na druhej strane, tym ze niekoho zabijes v sebaobrane, zrejme si ho poslal priamou linkou do pekla. A tu sa zamyslam, ze co je lepsie. Mozem zomriet ja a isiel by som do neba alebo zomrie on a ide do pekla. Hmm. Vybral by som asi to prve. Ale to sa lahko hovori, co?
    Nedal som priamu odpoved, len som sa snazil rozvinut diskusiu. Nech si kazdy spravi svoj nazor sam. V kazdom pripade Boh bude sudit nie my..
    Pre Boha je kazdy hriech rovnaky, On to nerozlisuje. A kazdy hriech odpusti a to je podstatne (okrem ruhaniu proti Duchu ale to je ina tema).

    OdpovedaťOdstrániť
  5. podla mna sa na to treba spytat nejakeho Kriziaka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. svedkovia jehovovi argumentuju proti "nam" že nerešpektujeme bibliu!!ja som argumentoval bibliou.1)Ježiš uzdravil sluhu stotnika,ale nepožadoval aby opustil armadu.2)peter u Kornelia svedčil,došlo k obrateniu,ale nežiadal aby opustil armadu. Prečo? veď sme vedení D.S. len s Bohom mame silu zvladať skušky

    OdpovedaťOdstrániť
  7. hej..to znie rozumne...a je to tak...

    OdpovedaťOdstrániť