Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

6.1.2018 Miika Lemponen


Na minulej mládeži nás bolo viac než 40. Mali sme totiž hosťa z Fínska a prišli si ho vypočuť všetky okolité mládeže.
Našim hosťom bol Miika Lemponen, ktorý je okrem iného zakladateľom menšieho zboru v Helsinkách. Miika nám rozprával o hľadaní pravdy.


Ján, 8:31,32: „Vtedy povedal Ježiš Židom, ktorí v neho uverili: Ak vy zostanete v mojom slove, budete naozaj mojimi učeníkmi, 32 poznáte pravdu a pravda vás vyslobodí.“

Rimanom, 12:2: „A nepripodobňujte sa tomuto svetu, ale premeňte sa obnovením zmýšľania, aby ste vedeli rozoznať, čo je Božia vôľa, čo je dobré, čo mu je príjemné, čo je dokonalé.“

Keď sa obrátime, naša myseľ sa zmení. Hneď ale nepoznáme celú pravdu a musíme ju hľadať a naša myseľ sa musí ešte naďalej postupne premieňať.
Pri hľadaní pravdy si musíme uvedomiť, že nevieme všetko. Celú pravdu pozná iba Boh a my ju vidíme iba akoby cez kľúčovú dierku, teda poznáme iba kúsok pravdy. A niekto iný ju možno vidí cez inú „kľúčovú dierku“. Preto je dôležité, aby sme sa rozprávali s ostatnými ľudmi, aj keď majú možno úplne iné názory, ako sú tie naše. Do rozhovorov by sme ale nemali vstupovať s myšlienkou, že ten náš názor je najlepší. Vždy musíme hľadať pravdu s otvorenou mysľou.
Je prirodzené, že mávame pochybnosti. Pri hľadaní pravdy ale niekedy musíme mať pochybnosti, iba by sme sa na ne nemali až príliš zameriavať.
Najdôležitejšou myšlienkou Miikovej témy teda bolo, aby sme diskutovali.

Po téme sme sa občerstvili sendvičmi z domáceho chleba s opraženou slaninkou, volskými okami, rukolou a detským špenátom. Mali sme k tomu aj hranolky.
Aj po oficiálnom programe nás tam ostalo dosť veľa a to je vždy super. Mohli sme spolu totiž diskutovať. :)

Všetky fotky nájdete v albume Mládež 2018.




Vtedy povedal Ježiš Židom, ktorí v neho uverili: Ak vy zostanete v mojom slove, budete naozaj mojimi učeníkmi, 32 poznáte pravdu a pravda vás vyslobodí.

2 komentáre: