Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Dušan Barkóci, 13.6.2015, O viere



Mládež začala ako obvykle chválami ktoré si pripravili Lórika, Mačiak a MilanKo váč. Tému “o viere“ mal pre nás prichistanú hosť z NZ, Dušan Barkóci. Ako sme sa dozvedeli, bol vedúci nesvadskej mládeže zhruba pred 30 rokmi.

Na úvod sa snami podelil o príbeh svojho obrátenia....Po vychodení základnej školy nechodil pravidelne na mládeže, avšak počas štúdia na gymnáziu sa nechal pozvať na evanjelizáciu, ktorú mal v našom zbore T. Kriška. Po nej začal navštevovať mládež a zbor. O rok na ďalšej evanjelizácii prijal Pána...
 ---
Nakoľko mala téma o viere dosť široký záber, vypichol som pre vás len zopár myšlienok...ak budete mať čas a chuť, môžete si ju vypočuť celú TU.

Povedali sme si, že vieru môžeme pomenovať aj ako dôveru, nádejanie sa, presvedčenie a spoľahnutie sa na Boha...

Dušan tiež zdôraznil, že je dôležité mať emocionálny aj intelektuálny vzťah k Bohu a je problémom ak máme len jedno alebo druhé. Okrem uznania, že sme hriešny ľudia a že Ježiš je ten kto mení naše životy môžeme nachádzať nadchnutie a obdiv v jeho stvorenstve - už v samotnom fakte našej existencie...

Premýšľanie o Kristovi a každodenné budovanie vzťahu sním, ako aj pýtanie sa starší kresťanov  v prípade rôznych otázok ohľadom viery, nám môžu výrazne pomôcť prekonať závažné životné situácie a skúšky v našom kresťanskom živote....

Náš hosť nás tiež vystríhal pred pýchou a závisťou a zdôrazňoval dôležitosť bázne a pokory pred Bohom.

Viackrát sme boli vyzvaní aby sme si odpovedali na otázky... V koho / čo veríš? Prečo veríš? Čím je pre teba viere a načo ju máš?
---
Mládež sme ukončili spievaním piesne. Po nej už nasledovala len dobrovoľná „diskusia“ s naším hosťom....

Zopár spomenutých veršíkov:
Židom 11:1-3, 6
1. Jána 4:14-16
Kol 1:14-20
5. Moj 28:66
Žalm 119:27, 34
Žalm 16:2

2 komentáre:

  1. Mňa veľmi prekvapilo, že nás mnohých poznal Dušan po mene. Klobúk dole, že si dôkladne spravil prehľad o nás, prv než nám niečo prišiel povedať.

    Téma bola zaujímavá. Teší ma, že sme mohli mať práve tohto hosťa na mládeži!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne je velmi luto, ze som tam nebola, predsa len, bola som na neho zvedava :) Prekvapena som aj ja, ze pozna, ale tak pozna zrejme rodicov nas vsetkych, s nimi chodil na mladeze :)

    OdpovedaťOdstrániť