Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Peťo Maglódsky 


Minulú mládež nám témou poslúžil Peťo Maglódsky, ktorý nám taktiež pripravil aj krátku aktivitu,kde sme si v skupinách zahrali pantomímu.
Jeho téma bola o viere , začal čítaním listom Židom a to celou 11. kapitolou,ktorá sa začína: 
1 Viera je zárukou toho, v čo dúfame, a zdôvodnením toho, čo nevidíme. ďalej sa píše o tom, ako ľudia v minulosti vnímali vieru napr. Noe s bázňou postavil Koráb,Abrahám obetoval jednorodeného syna...
Ďalej nám čítal z 12. kapitoly Židom, vo veršoch v ktorých som niečo podčiarkol nám vysvetľoval hlbšie a 12. a 13. použil v aktivite po téme, kde každá skupina dostala 1 slovné spojenie a musela to ukázať ďalšej bez zvukov :)  

1 Preto aj my, obklopení takým veľkým zástupom svedkov, odhoďme všetku príťaž a hriech, čo nás opantáva a vytrvajme v behu, ktorý máme pred sebou.

2 Upierajme zrak na Ježiša, pôvodcu a završovateľa našej viery. Miesto radosti , ktorá sa mu ponúkala, pretrpel muky na kríži, pohrdol potupou a teraz sedí po pravici Božieho trónu.
3 Myslite na toho, ktorý zniesol od hriešnikov voči sebe také protirečenie, aby ste neochabovali a neklesali na duchu.
4 V boji proti hriechu ste neodporovali až do krvi.
5 A zabudli ste na povzbudenie, ktoré sa vám prihovára ako synom: Syn môj, nepohŕdaj Pánovou výchovou, ani neklesaj, keď ťa karhá,
6 lebo koho Pán miluje, toho prísne vychováva a trestá každého, koho prijíma za syna.
7 Vytrvajte v tom, čo slúži na výchovu, lebo Boh s vami zaobchádza ako so synmi. A ktorého syna otec nevychováva prísne?
8 Ak ste bez takej výchovy, akú podstupujú všetci, potom nie ste synovia, ale ako nemanželské deti.
9 Veď aj naši telesní otcovia boli prísnymi vychovávateľmi a vážili sme si ich. Vari sa nepodriadime omnoho viac Otcovi duchov, aby sme mali život?
10 Otcovia nás krátky čas vychovávali prísne a tak, ako sa im to videlo dobré, no on nás vychováva pre naše dobro, aby sme mali účasť na jeho svätosti.
11 Pravda, nijaká prísna výchova v tejto chvíli sa nezdá radostná, ale trpká; neskôr však prináša ovocie pokoja a spravodlivosti tým, ktorých vycvičila.
12 Preto vzpružte ochabnuté ruky a podlomené kolená
13 a vaše nohy nech kráčajú po priamych chodníkoch, aby sa to, čo je chromé,

A ešte pustil aj toto video :) https://www.youtube.com/watch?v=ahPqx_mv4fE
a taktiež toto krátke povzbudzujúce video https://www.youtube.com/watch?v=OUWsd_00bG8

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára