Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

29.4. Kresťan v zamestnaní

Nedávno sme mali na mládeži diskusiu, na ktorú sme si pozvali niekoľko ľudí zo zboru. Rozprávali nám o svojich skúsenostiach a názoroch na tému „Kresťan v zamestnaní“. Hosťami boli Stela, Betka, Ondro, Pepo a Marian. Každý z nich sa venuje nejakej inej oblasti, takže to bolo rozmanité. Betka je vedúca oraganizácie YMCA Nesvady a venuje sa mladým ľuďom, Stela je špeciálna pedagogička, Marian je zamestnávateľom - má stavebnú firmu, Pepo je konzultant v IT sektore a Ondro vystriedal už šesť zamestnaní, naposledy pracoval vo Ferplaste. Diskusia trvala vyše dve hodiny, takže vám z nej vyberiem iba niekoľko rád alebo myšlienok.

Asi všetci sa zhodli na tom, že keď chodili do školy, tak to boli tie sladké časy kedy mali ešte veľa času a veľa energie. Takže skoláci, mali by sme mysliež na to, že teraz máme veľa času a mali by sme ho rozumne využívať, kým môžeme. Pretože keď aj po práci budeme mať chvíľu času, možno už nebudeme mať energiu na iné aktivity.
Ani jednúmu z nich sa nestalo, že by sa na nich kolegovia alebo nadriadení pozerali nejak negatívne iba preto, že sú kresťania. V Betkinom prípade berú jej vieru dokonca pozitívne.
Asi všetci sa kvôli svojej viere a jej princípom musia niekedy zachovať čestnejšie, čo ich niekedy stavia do istej nevýhody voči svojim kolegom. No samozrejme je dôležitejšie byť čestný, ako byť o pár eur bohatší.
Ľudia v ich zamestnaní vedia, že sú to kresťania. Zvyknú sa o tom aj medzi rečou rozprávať. Na hlbšie rozhovory o kresťanstve a o Bohu už ale potrebujú viac odvahy. Ondro zvykol po rozhovoroch o Bohu ostať v práci o niečo dlhšie, aby firme vynahradil ten čas, keď sa rozprával s ľuďmi.
Ešte niekoľko myšlienok: Milujte svojich nepriateľov. Čokoľvek robíte, robte to pre Pána, nie pre ľudí a robte to s radosťou.

Počas diskusie nám Michal objednal pizzu, takže sme mali chutné občerstvenie. Diskusia skončila až o 22:19.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára