Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Mládež u Marcela - 13.2.2016


Sobota bola fakt mega supiš nádherný deň! A to asi môžem povedať za všetkých zúčastnených!

Stretli sme sa v zhromku o 10:00 a do takej druhej sme natáčali video na mládežnícku konferenciu, ktorá bude o týždeň. Video malo byť o nás, ale podarilo sa nám zakomponovať aj tému konferencie - hovorí kto? Natáčalo sa v zhromku, v Solide aj u Marcela :)

Mládež u Marcela sa niesla v duchu služby jeden druhému. Zamyslenie a aktivitu o tom mal Marcel - čítal z 1.Petra, 4/10 ("Posluhujte si ako dobrí šafári rozličnej milosti Božej, každý tým duchovným darom, ktorý dostal").

 Rozprával nám o službe jeden druhému v spoločenstve, spomenul, čo o tom hovoria ďalšie veršíky. Potom nás rozdelil na skupiny a zadal zaujímavé otázky ako podnety na zdieľanie sa. Dievčatá sa zdieľali v kuchyni, aby pritom mohli kontrolovať hurky a špekačky v rúre :)


Mali sme dve zaujímavé aktivitky : na začiatku Marcel zorganizoval (ako ukážku tímovej komunikácie) pantomímu, pri ktorej sme sa riadne zabavili :D Dokonca bolo slovo, ktoré sme neuhádli ani po 15 minútuach! 


Druhou aktivitkou bolo zabaľovanie sa do  potravinovej fólie. Rozdelili sme sa na chlapčenský a dievčenský tím a rátal sa čas, za ktorý bol obalený Mačiak chalanmi a Noemi dievčatami :) Vyhrali chlapci, a na záver sa ešte Noemi a Mačiak sami rozbalili :D

Večer sme ešte robili dokrútky k videu a prešli sme aj k strihaniu a výberu soundtracku :)
Celý večer nás hostil Marcel a Gabča, za čo sme veľmi vďační!

MK VIDEO 2016 - Hovorí kto? A kto sme my?

Video má jednoduchý koncept - kto sme a čo robievame? 

Ako povedal Patrik (raz, náhodou) naše najobľúbenejšie činnosti sú jedenia a hranie sa Aoc s mečmi :D 

Takže video obsahuje scény s nami, ako jeme u Marcela a pár fotiek najlepších jedál z mládeží. Síce sme mali veľa videí o tom ako sa hráme Aoc, rozhodli sme sa pre naše potešenie natočiť pár ďalších scén :D 

Tie sme tematicky zladili podľa konferenčných tričiek! Prvá láska zvíťazí nad trápením z boja o život, z pýtania sa prečo?! a hlavne porazí neprijatého! 
Po úspechu scény z kompilačného videa 2015, kde Stano popíja kávičku sme sa rozhodli pridať scény, kde pijeme kávu alebo kofolu (podľa chuti) a nakoniec je šálka nášho obľúbeného nápoja skoro v každej scéne! 
Keďže Tamara bola doobeda v práci - v Solide, rozhodli sme sa, že ju prídeme pozrieť, a natočíme niečo aj v tamojších interiéroch. Z nápadu bola čoskoro veľkolepá myšlienka reklamy na drogériu Solid, keďže ten poskytuje každý rok drogistické materiály na konferu za bezkonkurenčné ceny! Natáčanie s hrnčekmi, Maznáčom a mečmi sme si užili naplno a všetko nám Tami nablokovala v pyžame a Paľovom klobúku :D Z tejto časti pochádza part : nakupujeme v Solide :)


Ako hlavný soundtrack sme si v podstate už predtým zvolili song od Joan Osborne - One of us.  Pesnička rozoberá postavu Boha - čo ak bol naozaj človekom?Ako vyzerá? Ak by si ho stretol, čo by si sa ho opýtal? Na tejto otázke sme postavili duchovnú časť videa :) Po prečítaní pár motivačných veršov z Biblie, kde k nám hovorí priamo Boh ( Iz 54/10a; Lukáš 3/21,22; Zj.Jána 1/8; Jób 38/4) sme sa niekoľkí rozhodli spísať otázky, ktoré nás trápia. Nechýbal pritom ostrovtip ani večná otázka, čo bolo skorej? Vajce alebo sliepka? :D Na záver sme pridali vec, ktorú hovorí Boh z Izaiáša 54/10 a. 

Čerešničkou na torte bolo natáčanie hudobnej časti. 

V poslednom čase sa naozaj veľa mládežníkov zaujíma o hru na klavír a gitaru a iné nástroje a vždy po mládeži počujeme niekoho hrať :) Je to veľmi mega a aj naša chválospevová skupinka sa vďaka tomu stále rozrastá. Z tohoto vznikla myšlienka, aby čo najviac ľudí hralo na nástrojoch :D A potom len pridať pesničku, na ktorú budeme hrať :D Dopadlo to skvele!




Mládežnícke video na konferenciu 2016:link:





Čas, ktorý sme spolu strávili pri natáčaní bol veľmi cenný! Veľmi sme si to užili :) Veľmi ďakujem všetkým ochotným, verím, že to pre nás všetkých bolo super :)

Užite si konferu a vidíme sa čoskoro!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára