Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

Prvá mládež v sezóne 2014/2015

Zdravím,

na prvej mládeži sme sa stretli v dosť hojnom počte (určite to nebolo len kvôli občerstveniu, ktoré bolo lahodné a bolo ho veľa) a srdečne sme privítali 4 bývalých dorastencov(Anetka, Bence, Mačiak, Patrik), teraz už mládežníkov a 3 dobrovoľníkov (Beni, Stani, Noeli). Po vyprosení požehnania pre nich mal Milan zamyslenie ktoré v skratke obsahovalo tieto myšlienky : 

-ako sa oslobodiť od tlaku zo strany ostatných kresťanov
-mali by sme sa naučiť rozmýšľať nad tým, čo nám hovoria ostatní a nielen bez
výhrady prijímať, čo nám hovoria druhí
-V očiach Boha nie sme praví dlžníci, pretože aj kebyže tomu zasvätíme život, dlh mu nesplatíme
-milosť je zadarmo
-ak sa zbavíme pocitu, že niečo musíme robiť, lebo máme pocit, že musíme, vieme robiť veci preto, že chceme
-zamyslenie : porovnanie 2 veršov : Efez. 2/8 vs. Jakub 2/24

Ďalším bodom programu boli zážitky z leta. Vypichla by som Stelkino videnie o porovnávaní ľudí a malín a Paliho historku o návšteve cigáňov, ktorá síce všetkých nesmierne pobavila, ale stále nesie dosť veľké posolstvo, ktoré je, hlavne v našej dedine, veľmi aktuálne.

Nasledovalo pozeranie fotiek a videí z tábora, ktoré zabralo milión času, takže sme sa potom akurát tak pobrali upratať a domov.

Pozorní frekventanti na tejto stránke si už určite všimli novú cover foto aj s fotoalbumom z mládežníckeho tábora 2014. Trúfam si za väčšinu táborníkov povedať, že to bol veľmi podarený tábor a už klasicky obsahoval nezabudnuteľné momenty. Témou boli biblické osobnosti a ako duchovní nám poslúžili : kazateľ Maťo, Pali Kováč ml. a Filip Barkóci. Pri chválach nás sprevádzali Milan, Marvel, pani kazateľová (Terka), Raula a Stano. Kuchyni šéfoval Milan so svojou pravou rukou Anetou Pinke a jedlo bolo vskutku chutné a ani jeden deň sa nestalo, že by bolo nekonzumovateľné. A ku každému obedu bola polievka! Poklad pre nás pripravili Aneta Pinke a Peťo, bohužiaľ však, sme ho nenašli, aj keď obe skupiny dorazili na správne miesto skoro v rovnaký čas. Organizátori však boli veľmi naplnení milosťou a o poklad sa s nami podelili.


Rada som vás všetkých po dlhšom čase videla a teším sa na ďalšie pravidelné stretnutia!

1 komentár: