Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

25.1.2014 - Anett

Na poslednej januárovej mládeži sme mali bohatý kultúrny  program!  
Začali sme dotáčaním videa na konferenciu, ja  som mala zamyslenie, Milči chvály,  Anett tému a Colleen ( feat. Anett) mala kvíz, ktorý mal rozhodnúť o tom, ktoré pohlavie je múdrejšie.

Oznamy  : 
-radostnou správou je, že  Verča Zarevúcka a jej priateľ Dan budú mať 8. marca v Brne svadbu :) želáme im všetko  krásne a veľa Božej lásky!

- prihlasujte sa na MK 2014! bude sa dať opäť prihlásiť na mieste, ale je možné, že si nebudete vedieť zohnať tričko, či večeru.... a organizátorom by sa to ľahšie organizovalo, kebyže  vedia počty čo najskôr...

- podarilo sa nám natočiť všetky scény, ktoré sme chceli, čo sa týka vide na MK 2014, a preto ďakujeme  všetkým zúčastnením, ochotným pomôcť!!! Strihanie videa a finišovanie nás ešte len čaká, ale už teraz máme za sebou veľa práce :)

Anett - Proroctvá

Hneď na začiatok odznela výzva pre nás : aby sme sa kritickejšie stavali k spracovávaniu prijímaných informácií a  neboli takí lacní ( never všetkému, čo počuješ).  To, čo je pravda a čo  nie rozsudzujeme často na základe určitého subjektívneho názoru a vôbec sa nesnažíme nájsť informácie, ktoré by tvrdenie vyvrátili/potvrdili. 

Matúš 13/14 - je  reč o ľuďoch z tej doby, ale aj o nás, dnes. 

Biblia obsahuje 66 kníh, písalo ju 40 autorov v priebehu 2000 rokov. Posledné úpravy Starej Zmluvy sa odohrali okolo roku 450 p.n.l., Nová Zmluva sa písala v rozpätí rokov 40 - 100 n.l.
Je v nej zapísaných okolo 62 proroctiev,  pričom všetky  smerujú k  cieľu : Boh je jediným pravým Bohom; Všetky veci sú podriadené Božej zvrchovanosti; Mesiáš bude určite poznaný.

V  dobe písania Novej Zmluvy pisatelia potvrdili, že v Ježišovi sa všetky proroctvá naplnili (o jeho narodení, službe, o udalostiach po pochovaní, ...), z toho 29 sa naplnilo v deň Ježišovho ukrižovania. (zradený priateľom, predaný za 30 strieborných, opustený, obvinený,...)

Proti dôveryhodnosti týchto proroctiev bolo navrhnutých veľa námietok a teórií, ako to mohlo byť a tu je pár z nich :
1, Hypotéza Veľkej Noci -  hovorí o tom, že Ježiš sa úmyselne pokúšal naplniť proroctvá, otázne však potom je, odkiaľ by mal moc uzdravovať, predpovedať,  ako mohol ovplyvniť miesto svojho narodenia, rodokmeň, či reakcie  davov ľudí?

2, Bola to len zhoda okolností /náhod - zákon pravdepodobnosti v tomto prípade vylučuje možnosť náhody (presné čísla nájdete v knihe, z ktorej Anett čerpala, môžete sa na ne opýtať jej)

3, Aj iní jasnovidci vedia úspešne predpovedať, prečo by toto malo byť niečím výnimočné? V skutočnosti sa žiadnemu nevyplnili všetky proroctvá, dokonca  sa skôr nevyplnili ako vyplnili. Aj samotný Nostradamus mal len nejasné proroctvá, bez presných udávaní času, miesta, a s častými omylmi.

4, Čas príchodu Mesiáša - o ňom presne hovoria dve proroctvá : 1M 49/10 a mal 3/1. Hovoria o  udalostiach, ktoré sa stanú v čase príchodu Mesiáša .

Matúš 21/42
- prijmem pravdu a žijem podľa nej
-prijmem pravdu, ale nebudem podľa toho žiť
- popriem pravdu

2 komentáre:

  1. Dobre to ladí s tou fotkou hore.
    Good job! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :) :) to je fotka zo slávnej túry na Chvojnici...v skutočnosti sa to malo volať mapovací terén :D

    OdpovedaťOdstrániť