Každá sobota, 19:00, v modlitebni BJB Nesvady

19.2.2011 - mimovoľne

NO teda - minulý týždeň nebola mládež, zato konferencia to mnohým z nás nesmierne vynahradila. Dnes nás opäť čaká spoločné stretnutie v Resete a potom lyžovačka!!!! Čo sa týka odchodu a príchodu, ak máte nejaké otázky kontaktujte sa u Peťa M.

MOžNO si všimnete že máme nový stĺpček, ktorý bude (možno) aktualizovaný. Týka sa hudby.
Keď si prečítame niečo o chvále Boha hudbou, asi nás nenapadne Lady GAGA ( ikeď si ju niektorí radi vypočujeme, či pozrieme :D) je nám však jasné, že nejakú múdrosť do života a duchovnú posilu z toho nenačerpáme ( ak niekto áno vyjadrite prosím svoju skúsenosť do komentov -myslím to vážne). Existujú však pesničky, ktoré nám môžu pomôcť, dodať nám silu. Nebudeme sa možno cítiť ako v nedeľu pri chválach v kostole, obklopený spolutrpiteľmi na tomto svete a Božou prítomnosťou, ale verte mi, nie je to na zahodenie!

Dobrá hudba je liek pre srdce a dobrý text liek pre dušu. Na hudbu sa dobre tancuje a vrtí a nič nie je lepšie ako sa učiť pri metalovej hudbe pustenej na plné pecky (kto nekúšal - vyskúšajte ! (napr Bloodgood) ), je to však aj médium, ktoré VIE mať na viac.
Vie nám pripomenúť krásne spomienky a vzbudiť úsmev na tvári, či obnoviť rany na srdci, kvôli chváľam, na ktoré by sme radšej zabudli ale sú pesničky, ktoré nám ich pripomínajú.

Hudba je jedným z najlepších sprostredkovateľov ľudských pocitov. Na poslednom zamyslení Peťo hovoril o vyznávaní si hriechov. Sú ľudia, ktorí sa odvážia vyjadriť sa do pesničky a pustiť ju do éteru. A to sú pesničky, ktoré nás prebudia, vyliečia a postavia na nohy.

Ostáva už len správny výber! Keď idete na disku, asi vám tam nebudú púšťať BBC Worship, takže ak máte záujem o takúto hudbu, tam nehľadajte. Dala som však pár tipov sem na blog od našich mládežníkov, ktorých hudba oslovila.

Ak máte aj vy nejaké pesničky, dávajte ich kľudne do komentárov, nestihla som sa totižto spýtať všetkých. Taktiež svoje negatívne, či pozitívne ohlasy tam môžete písať (ešte, že tak :D).

poďme si teda užívať hudbu trošku inak :)

7 komentárov:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=MS93Q4jQAO0&NR=1&feature=fvwp

    mamičky by mali začať súťažiť, kto to skôr naučí svoje dieťa :D to len tak dodatočne

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vau...velmi dobry stlpcek. len to ma hacik ze tie odkazy nefunguju :D. Ak bude treba tak po lyzovacke sa na to pozriem. Ale paci sa mi napad :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ďakujem chalani :)opravedlňujem sa za svoju neprofesionalitu, mala som to skontrolovať ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. http://www.youtube.com/watch?v=BWdLt3Afjrg

    OdpovedaťOdstrániť
  5. velmi dobrý ... GJ

    konecne nejaka inovacia :)

    OdpovedaťOdstrániť